Hotelarski Maraton Kwalifikacyjny
- Szczegóły
W środę 23 marca w naszej szkole odbył się Hotelarski Maraton Kwalifikacyjny.
Przystąpili do niego uczniowie klasy 3 THO – Technikum hotelarstwa. Podczas 7 godzinnego czasu trwania maratonu, zespoły 2, 3, i 4 osobowe rozwiązywały zadania egzaminacyjne z zakresu kwalifikacji HGT.03 „Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie”. Zwycięski zespół uzyskał wynik 338 pkt. (na 400 pkt. możliwych do zdobycia). Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział i życzymy powodzenia podczas egzaminu zawodowego.
Monika Szagańska, Dorota Kluba – nauczycielki przedmiotów zawodowych.
3 K (kucharz)
- Szczegóły
![]() |
3 K (kucharz) po gim. na warsztatach z realizowanego projektu unijnego (ośrodek edukacyjny w Grodnie). Temat: owoce morza.
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Szczegóły
![]() |
Technik technik żywienia i usług gastronomicznych znajdzie zatrudnienie w:
- restauracjach, barach, kawiarniach, zakładach gastronomicznych,
- domach opieki społecznej, domach dziecka, internatach, akademikach, szpitalach, sanatoriach (dietetyk, intendent),
- przedsiębiorstwach zajmujących wytwarzaniem produktów i półproduktów spożywczych,
- instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywności i żywieniu,
- działalność gospodarcza w branży gastronomicznej (catering, restauracja, bar).