3 K (kucharz)
- Szczegóły
![]() |
3 K (kucharz) po gim. na warsztatach z realizowanego projektu unijnego (ośrodek edukacyjny w Grodnie). Temat: owoce morza.
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Szczegóły
![]() |
Technik technik żywienia i usług gastronomicznych znajdzie zatrudnienie w:
- restauracjach, barach, kawiarniach, zakładach gastronomicznych,
- domach opieki społecznej, domach dziecka, internatach, akademikach, szpitalach, sanatoriach (dietetyk, intendent),
- przedsiębiorstwach zajmujących wytwarzaniem produktów i półproduktów spożywczych,
- instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywności i żywieniu,
- działalność gospodarcza w branży gastronomicznej (catering, restauracja, bar).
XXIII edycja Olimpiady Techniki Samochodowej w roku szkolnym 2021/2022
- Szczegóły
![]() |
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy III i IV technikum pojazdów samochodowych - Kacper Strzelecki, Mateusz Krukowski, Miłosz Bernach, pod opieką Sławomira Marcinkiewicza – kierownika warsztatów szkolnych.
Półfinał (II etap konkursu) odbył się 18 marca 2022 r. o godz. 11.00 w naszej szkole, uczniowie zdalnie odpowiadali na 40 pytań w formie testu wyboru w czasie 45 minut.
W trakcie olimpiady II etapu była oceniana wiedza z zakresu: podstaw konstrukcji maszyn; budowy pojazdów samochodowych; diagnozowania i naprawy zespołów oraz układów pojazdów samochodowych.