Niespodzianki dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowogardzie przygotowane przez uczniów Zespołu Szkół nr 1 w Nowogardzie
- Szczegóły
![]() |
W wtorek, 4 kwietnia 2023r. z naszej szkoły wyjechały „Wielkanocne” niespodzianki, które dostarczono do Domu Pomocy Społecznej w Nowogardzie. Te cudowne niespodzianki przygotowali nasi uczniowie w ramach zajęć praktycznych w pracowni żywienia. Babeczki, które upiekła nasza młodzież, wprowadzą mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w świąteczny nastrój. W ramach tej akcji charytatywnej i zaangażowaniu p. Pauliny Swatko wraz z uczennicami na zajęciach dodatkowych z miniprzedsiębiorstwa powstały również piękne zajączki - pudełeczka, do których spakowane zostały babeczki.
Zapraszamy do fotorelacji.
Lekcje logistyki i spedycji na Wydziale Techniki Morskiej i Transportu Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
- Szczegóły
![]() |
Dnia 24 marca br. uczniowie klasy 4TL (sp) i 4 TS (sp) odwiedzili Wydział Techniki Morskiej i Transportu ZUT w Szczecinie. Podczas tego spotkania uczniowie klas logistycznych i spedycyjnych mogli wysłuchać interesującego wykładu pt. „Innowacje w transporcie i logistyce" oraz wziąć udział w niezwykle ciekawych zajęciach przeprowadzonych w specjalistycznych laboratoriach wydziału. Nasi uczniowie mieli okazję wcielić się w rolę operatora wózka widłowego z wykorzystaniem symulatora znajdującego się w laboratorium badań i analiz logistycznych a także zdobyć nową wiedzę z zakresu projektowania Autocad w laboratorium inżynierii transportu CAD. Serdecznie dziękujemy wszystkim pracownikom Wydziału za poświęcony czas oraz podzielenie się swoją wiedzą i doświadczeniem.
E. Kluszczyńska-Breyer
Dni Otwarte na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym
- Szczegóły
![]() |
Na koniec marca klasy 3 i 4 technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarstwa brały udział w Dniach Otwartych na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie #zut Odwiedziliśmy Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa. Dla klas trzecich przygotowano zajęcia "Owady na talerze - niekonwencjonalne metody źródła białka zwierzęcego" oraz "Chemia wokół nas - sekrety laboratorium chemii organicznej", Natomiast klasy czwarte przyrządzały smakołyki z mleka, szukały odpowiedzi na pytanie "Czy słodycze mogą być zdrowe" oraz poznały fakty i mity na temat czekolady. Wyjazd zakończyliśmy na Wydziale Kształtowania Środowiska i Rolnictwa biorąc udział w imprezach towarzyszących Dniom Otwartym #ZUT. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.