Warsztaty kulinarne z Jarkiem Grudą – Zwycięzcą VII Edycji Hell's Kitchen

27 oraz 30 października uczniowie klasy 1 TŻ , 2 TŻ uczyli się gotować wraz ze zwycięzcą VII Edycji Hell’s Kitchen – Jarkiem Grudą. Podczas zajęć była omówiona historia powstawania burgera, pojęcie karmelizacja, deglasacja, jak prawidłowo zrobić sosy czy co to są pikle, oraz jak przyrządzić krewetki – królowe owoców morza. „Dziś królują krewetki. Innowacyjne podejście do dań.

Kuchnia to poezja smaku. W kuchni trzeba stosować awangardę łamać schematy.”- mówił nasz gość.

 Każdy uczestnik samodzielnie przygotował danie pod czujnym okiem Pana Jarka. Wszystkim bardzo smakowało. A wyglądało obłędnie. Na koniec obowiązkowo pamiątkowa fotografia.

W dzisiejszym (03.11.2023) Kurier Szczeciński - 24Kurier.pl można przeczytać wywiad z @Jarek Gruda, naszymi uczniami, Panem Dyrektorem Marcinem Gałką na temat zajęć kulinarnych oraz o całym spotkaniu. Zachęcamy do przeczytania. Dziękujemy Panu @Jarosław Bzowy za przeprowadzenie wywiadu 🙂