Dni Otwarte na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym

Na koniec marca klasy 3 i 4 technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarstwa brały udział w Dniach Otwartych na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie #zut Odwiedziliśmy Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa. Dla klas trzecich przygotowano zajęcia "Owady na talerze - niekonwencjonalne metody źródła białka zwierzęcego" oraz "Chemia wokół nas - sekrety laboratorium chemii organicznej", Natomiast klasy czwarte przyrządzały smakołyki z mleka, szukały odpowiedzi na pytanie "Czy słodycze mogą być zdrowe" oraz poznały fakty i mity na temat czekolady. Wyjazd zakończyliśmy na Wydziale Kształtowania Środowiska i Rolnictwa biorąc udział w imprezach towarzyszących Dniom Otwartym #ZUT. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.